El Grup Vilà Vila

Vilà Vila és un grup d’empreses que s’han especialitzat en activitats com obres, àrids reciclats, desembussaments, compravenda de maquinària industrial i domèstica, gestió de residus o recuperació de ferralla i metalls. 

La seu central es troba a Sant Joan de Vilatorrada, al centre de la comarca del Bages, i compta amb plantes i delegacions al Bages, Osona, l’Anoia, el Vallès i Barcelona.

L’empresa pionera del Grup és Excavacions Vilà Vila, que va començar a operar el 1975 de la mà del seu fundador, Lluís Vilà Berengueras. L’activitat inicial d’Excavacions Vilà Vila era la de lloguer de maquinària amb operari. Amb el temps, l’empresa va ampliar la seva activitat a urbanitzacions i obres públiques, i es va crear l’empresa Enderrocs Vilà Vila.

Preocupats per la gestió de les runes procedents d’aquestes activitats, l’any 1989 es va crear l’empresa Reciclàrids, que es dedica al reciclatge de residus de la construcció, tant en origen com en planta.

Decidits en aprofundir el compromís empresarial adquirit amb la preservació del medi ambient, l’any 1994 es constituïa Contenidors Vilà Vila (actualment Vilà Vila Serveis ambientals), que ofereix un servei integral de la gestió de tot tipus de residus, des de l’assessorament, transport, reciclatge i valorització.

Com a complement a aquesta activitat, i a través de l’empresa DesCat, ens hem especialitzat en la recuperació de ferralla i metalls així com la compra/venda de maquinaria industrial i domèstica.

Encara que el Grup desenvolupa la major part de la seva activitat a Catalunya, el 2012 va iniciar un procés d’internacionalització i va crear la firma de gestió de residus GesVil Recycling, a Panamà.

L’aposta que el Grup ha fet per la diversificació de la seva activitat l’ha portat a oferir una àmplia gamma de serveis, tant per a empreses com per a particulars.

Compartir